Vissza

Így szerezz plusz pontot a felvételire az iXam nyelvvizsgával

2020-ban a felsőoktatási intézménybe (egyetemre vagy főiskolára) való jelentkezéshez még nem kötelező a nyelvvizsga megszerzése, ám a felvételizők plusz pontokat szerezhetnek a nyelvvizsga-bizonyítvánnyal. 

 

Idegennyelvű ismeretekért legfeljebb 40 többletpont szerezhető alap- és osztatlan mesterképzésen. Középfokú, azaz B2 nyelvvizsgáért nyelvenként 28, felsőfokú (C1) nyelvvizsgáért a maximális 40 pont jár. Fontos, hogy a pont beszámításához sikeres szóbeli és írásbeli részvizsgára van szükség. Ha a felvételiző több nyelvből is sikeres komplex nyelvvizsgával rendelkezik, akkor is legfeljebb 40 többletpontot kaphat. 

 

Államilag elismert nyelvvizsgák esetén nem feltétel, hogy ugyanabban a nyelvvizsga rendszerben szerezze meg a vizsgabizonyítványát a felvételiző.

 

A nem komplex nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, hanem külön írásbeli és szóbeli bizonyítvánnyal rendelkezőknek, mindkettő bizonyítvány feltöltése szükséges a jelentkezéskor. 

 

Az iXam nyelvvizsga számítógéppel is kitölthető, javítását rendkívül gyorsan elvégzik, ennek köszönhetően a vizsga eredményét a vizsgázók a vizsga napját követő 7 munkanapon belül megtudhatják, majd megkezdődik a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ által a bizonyítványok készítése. Ennek köszönhetően amíg a legtöbb hazai rendszerű nyelvvizsgán a vizsgázók 8-9 hét alatt kapják kézhez a bizonyítványt, úgy az iXam nyelvvizsga rendszerben már 3-4 hét után átvehetőek a bizonyítványok.

 

Június 6-ai vizsgázóink így még pontot szerezhetnek az idei felsőoktatási felvételin. A vizsga előtti hetekben felkészítő tanfolyammal is segítjük a felkészülést belvárosi központunkban, ám ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy a vizsgára jelentkezni legkésőbb május 21-ig lehet.

Itt találod a legfontosabb információkat az iXam nyelvvizsgáról: https://ixam.hu/vizsgazoknak/
Jelentkezni pedig ide kattaintva tudsz:
https://ixam.hu/jelentkezesek

 

A tájékoztatás nem teljeskörű, részletek a felvételi tájékoztatóban találhatnak.