Vissza

Online vizsga tudnivalók, akciók!

AZ ONLINE VIZSGA tudnivalói

Hivatalosan is megkaptuk a veszélyhelyzet időszakára az országban elsőként akkreditált (2018) iXam számítógépes nyelvvizsgánk online megszervezésére az engedélyt. Az írásbeli vizsgafeladatok nem térnek el az eddigi már jól ismert  számítógépen megírható feladatoktól, melyről itt tájékozódhatsz: https://ixam.hu/vizsga-informacio# és itt nézheted meg egy demo formájában:  https://demo.ixam.hu/login

A szóbeli vizsga szintén online zajlik saját otthonodban: két vizsgáztató tanár és egy vizsgázópartner részvételével, online összekapcsolásával. A beszélgetések előtt 10 perc felkészülési idő áll a vizsgázók rendelkezésére otthon a számítógép előtt. A beszédkészség mérése két részben történik, amelynek hossza 15 perc (B2 szinten), 18 perc (C1 szinten).
1. A beszédkészség vizsga első része egy vizsgázó-vizsgáztató vizsga, ahol a vizsgázók egy témában kifejtik gondolataikat (monológok), majd az vizsgáztató irányító kérdéseivel kibővítik az adott témáról való beszélgetést (párbeszédek).
2. A második részben egy vizsgázó-vizsgázó típusú vizsga zajlik, ahol a vizsgázók hasonló tartalmú képekről beszélnek egymásnak (monológok), majd közösen oldanak meg feladatokat a képeik alapján (párbeszéd).

A vizsgára jelentkezhet:

  • Az áprilisi és májusi vizsgázóink, akik érvényes jelentkezéssel rendelkeznek
  • Korábbi időpontról halasztott vizsgázóink
  • Új jelentkező
  • Vizsgára jelentkezők létszáma jelenleg nincs limitálva

Vizsgaidőpontok:
Az online vizsgáztatás várhatóan június 5-től kezdődik, a meghirdetett időpontok hamarosan a honlapon is elérhetőek lesznek a hozzájuk tartozó jelentkezési határidőkkel.

Két nyelvből lehet vizsgázni:
Angol és német nyelvből B2 és C1 szinten. Komplex vagy csak írásbeli vagy csak szóbeli részvizsgára is lehet jelentkezést leadni.
A kialakuló helyzetre való tekintettel a részbizonyítvány (csak írásbeli vagy szóbeli) teljes pontszámot ér a felvételi során, de a bizonyítvány csak a megszerzett vizsgatípusra lesz kiállítva (szóbeli vagy írásbeli).

Jelentkezés:
Egyelőre még csak előregisztrációra van lehetőség.

Májustól pedig:
Online: felhasználó fiókból lehetséges, melyet a www.ixam.hu oldalon a bejelentkezés menüpontban lehet megtenni.

Honlapról letöltött jelentkezési lappal (e-mailben visszaküldve)

A személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel.

Eredményközlés:
A vizsgázók az eredményről a vizsgaeseménytől számított maximum 7 munkanapon belül kapnak tájékoztatást. A felsőoktatási dokumentumfeltöltési határidő előtt igényelhetik a vizsgaeredményükről szóló elektronikus igazolást, díjmentesen.

Akcióink:

  • Az online vizsgára előregisztrált jelentkezők 2020. május 8-ig  az angol B2-es könyvet 3.000 Ft helyett 2.500 Ft-os akciós áron vehetik meg. Megrendelni a penzugy@titnet.hu e-mail címen lehet.
  • Az angol vizsgára bejelentkezettek részére az e-course oktatás támogató rendszerünket ingyenesen rendelkezésre bocsájtjuk. (megjegyzés: vizsga visszamondás esetén a visszafizethető vizsgadíjból levonásra kerül)
  • német vizsgára jelentkezőknek ingyenes felkészítő feladatokat küldünk e-mailben

Online vizsgához szükséges technikai feltételeket egy későbbi tájékoztatóban közöljük.

2020.04.27.