Vissza

Online nyelvvizsga angol és német nyelveken - iXam nyelvvizsgaközpont

Az online nyelvvizsga lehetőségét biztosítja az iXam nyelvvizsgaközpont a veszélyhelyzet ideje alatt . Az új online nyelvvizsga otthonról letehető, angol és német nyelveken, B2 - középfokon és C1 - felsőfokon egyaránt elérhető.

Az online nyelvvizsga felépítése

A komplex vizsga írásbeli és szóbeli részvizsgából áll. A vizsgázóknak lehetősége van részvizsgára, azaz csak szóbeli, vagy csak írásbeli nyelvvizsgára jelentkezni. A korábban megszerzett államilag elismert csak szóbeli, vagy csak írásbeli nyelvvizsgák is párosíthatók az online nyelvvizsgával. Tehát a korábban megszerzett írásbeli nyelvvizsga és egy online szóbeli nyelvvizsga (vagy fordítva) teljesértékű komplex nyelvvizsgának számít.

Az írásbeli vizsgafeladatok nem térnek el az eddigi már jól ismert számítógépen megírható feladatoktól, melyről itt tájékozódhatsz: https://ixam.hu/vizsga-informacio A számítógépes vizsgaplatform egyszerűsített változatát bárki kipróbálhatja. A demo felület szinte teljes egészében megegyezik az éles rendszerrel, azonban az online szótár csak az éles nyelvvizsgán érhető el.  https://demo.ixam.hu/

A szóbeli vizsga szintén online zajlik saját otthonodban: két vizsgáztató tanár és egy vizsgázópartner részvételével, online összekapcsolásával. A beszélgetések előtt 10 perc felkészülési idő áll a vizsgázók rendelkezésére otthon a számítógép előtt. A beszédkészség mérése két részben történik, amelynek hossza 15 perc (B2 szinten), 18 perc (C1 szinten).

1. A beszédkészség vizsga első része egy vizsgázó-vizsgáztató vizsga, ahol a vizsgázók egy témában kifejtik gondolataikat (monológok), majd az vizsgáztató irányító kérdéseivel kibővítik az adott témáról való beszélgetést (párbeszédek).
2. A második részben egy vizsgázó-vizsgázó típusú vizsga zajlik, ahol a vizsgázók hasonló tartalmú képekről beszélnek egymásnak (monológok), majd közösen oldanak meg feladatokat a képeik alapján (párbeszéd).

 JELENTKEZÉSHEZ  KATTINTS IDE 

Felkészülés az online nyelvvizsgára

Minden online nyelvvizsgázót díjmentes, online felkészítő anyagokkal segítünk.

  • Angol nyelvvizsgázóink számára díjmentesen rendelkezésre bocsájtjuk e-COURSE oktatás támogató rendszerünket, mellyel korlátlan számú gyakorlóteszt tölthető ki, melyet a rendszer automatikusan ki is javít.
  • Német nyelvvizsgára jelentkezőknek felkészítő feladatsorokat küldünk.
  • Lehetőséget biztosítunk online, szóbeli konzultációkra is felkészítő tanárainkkal.

Az ingyenes lehetőségeken túl felkészítő tanfolyamokat indítunk (https://ixam.hu/kepzesek), az emailen (info@ixam.hu) beküldött leveleket vizsgáztatóink ezer forint felár ellenében részletesen kiértékelik.

Angol B2-es nyelvvizsgánkra hagyományos felkészítő könyv is vásárolható, mely 6 komplex feladatsort, mintalevelet és vizsgáztatói tanácsokat is tartalmaz: https://ixam.hu/hirek/-/asset_publisher/hiY1xWsEsdTS/content/elkeszult-a-kozepfoku-angol-nyelvvizsgara-felkeszito-konyvunk

Vizsgaidőpontok

Legközelebbi online vizsgánk augusztus 28-án lesz, melyre augusztus 13-ig lehet jelentkezni.

 JELENTKEZÉSHEZ  KATTINTS IDE 

Vizsgadíjaink változatlanok

Azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet kihirdetéséig nem töltötték be a 35. életévüket visszaigényelhetik az első sikeres nyelvvizsgájuk díját a magyar államtól, tehát számukra az online nyelvvizsga is lényegében díjmentes.

Vizsgadíjak

komplex

írásbeli

szóbeli

B2

29.000,-

19.000,-

19.000,-

C1

32.000,-

22.000,-

22.000,-

Javítási idő / Eredményközlés

A vizsgadolgozatok javítása maximum 7 munkanapot vesz igénybe.

Technikai felkészülés

Az online vizsga letételéhez minden esetben szükség van (ezeket a vizsgázónak kell biztosítania):

  • asztali számítógépre vagy laptopra (a legfrissebb chrome böngészővel)
  • megbízható, szélessávú internetelérésre
  • jó minőségű webkamerára
  • headsetre, vagy hangszóróra és mikrofonra.

Hardver követelmények
- asztali számítógép vagy laptop (laptop esetében ajánlott a hálózati csatlakozás)
- billentyűzet és preferált mutatóeszköz (egér, touchpad, stb.)
- képernyőfelbontás: legalább 1024x768 pixel, ajánlott 1366x768 vagy nagyobb
- beépített vagy különálló webkamera: legalább 640x480 pixeles felbontás, mely a vizsga időtartama alatt bekapcsolva kell legyen
- beépített vagy különálló mikrofon
- beépített vagy különálló hangszóró, a szóbeli vizsgán használható fejhallgató
- folyamatos internetkapcsolat, legalább 30/10 Mbps

Szoftver követelmények
- Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 vagy újabb, macOS 10.10 (Yosemite) 64bit, Ubuntu Linux 12.04 vagy újabb, Debian Linux 8 vagy újabb

- Vizsgaalkalmazás, melyet a vizsgát megelőzően le kell tölteni és meg kell győződni a helyes működéséről

- Valamely Chromium alapú webböngésző legfrissebb verziója (Google Chrome, Microsoft Edge, Opera)

 JELENTKEZÉSHEZ  KATTINTS IDE 

Vizsgázói vélemények a nyelvvizsgáról 

 JELENTKEZÉSHEZ  KATTINTS IDE 

 

Online nyelvvizsga angol és német nyelveken