Az online nyelvvizsga lehetőségét immáron állandó jelleggel biztosítja az iXam nyelvvizsgaközpont.

Az online nyelvvizsga két nyelven is elérhető. Online angol és német nyelvvizsga A2 - belépőfok, B1 - alapfok, B2 - középfok és C1 - felsőfok szinteken szerezhető. A sikeres nyelvvizsgázók teljesértékű, államilag elismert nyelvvizsgát kapnak, mely természetesen a felvételin is plusz pontot jelenthet. Az online nyelvvizsgára jelentkezők is élhetnek az állami támogatással, mellyel az első sikeres nyelvvizsga teljes díját visszaigényelhetik, így valósítva meg az ingyenes nyelvvizsgát.

Az online nyelvvizsga felépítése

A komplex vizsga írásbeli és szóbeli részvizsgából áll. A vizsgázóknak lehetősége van részvizsgára, azaz csak szóbeli, vagy csak írásbeli nyelvvizsgára is jelentkezni. A korábban megszerzett államilag elismert csak szóbeli, vagy csak írásbeli nyelvvizsgák is párosíthatók az online nyelvvizsgával. Tehát a korábban megszerzett írásbeli nyelvvizsga és egy online szóbeli nyelvvizsga (vagy fordítva) teljesértékű komplex nyelvvizsgának számít.

Az angol online nyelvvizsga, illetve a német online nyelvvizsga feladatai és pontozása nem tér el az offline számítógépes vagy papír alapú feladatoktól. A feladattípusok és azok pontozása az alábbi linken érhető el: https://ixam.hu/vizsga-informacio

Az angol és német nyelvvizsgázók számára szótár használata a beszédértés (listening) feladat kivételével megengedett. Ennek részleteiről minden esetben javasoljuk, hogy vizsgaszintnek és vizsganyelvnek megfelelően vegyék fel velünk a kapcsolatot. Általános információk az alábbi linken találhatók: https://ixam.hu/hasznalhato-szotarak

Vizsgarészek

Az írásbeli nyelvvizsga egy erre a célra fejlesztett saját szoftverrel zajlik. A szoftver folyamatosan méri a hátralévő időt, könnyen kezelhető felületeket biztosít a vizsgázóknak, beépített szótárt tartalmaz, ahol lényeges, ott a vizsgázók helyett számolja a leírt szavak számát. A szoftver letilt minden meg nem engedett szoftvert és billentyűkombinációt, minden gyanús esetről részletes információt biztosít a vizsgafelügyelőknek. Az iXam online nyelvvizsga írásbeli részén a vizsgázók nem hallják egymást, így nincs zavaró hanghatás a vizsga során. A számítógépes vizsgaplatform egyszerűsített változatát bárki kipróbálhatja. A demo felület szinte teljes egészében megegyezik az éles rendszer felhasználói felületével, azonban az online szótár és a biztonsági elemek csak az éles nyelvvizsgán érhető el. https://demo.ixam.hu/

A szóbeli nyelvvizsga feladatainak felépítése is megegyezik az offline vizsgaváltozattal. Az angol és német online szóbeli nyelvvizsga hallottszövegértés (listening) része szintén egyénileg, az egyedi iXam vizsgaszoftveren zajlik. A beszédkészség vizsgarész is online zajlik, a vizsgázó saját otthonában. A vizsga során két vizsgáztató tanár és kettő (kivételes esetekben három) vizsgázó egy számítógépes videókonferencián keresztül kapcsolódik a Microsoft Teams rendszerében. A beszélgetések előtt 10 perc felkészülési idő áll a vizsgázók rendelkezésére a feladat kidolgozására. A beszédkészség mérése két részben történik, amelynek hossza 12 perc (A2 szinten), 14 perc (B1 szinten), 15 perc (B2 szinten) és 18 perc (C1 szinten).

A beszédkészség vizsga első része egy vizsgázó-vizsgáztató vizsga, ahol a vizsgázók egy témában kifejtik gondolataikat (monológok), majd az vizsgáztató irányító kérdéseivel kibővítik az adott témáról való beszélgetést (párbeszédek). A második részben egy vizsgázó-vizsgázó típusú vizsga zajlik, ahol a vizsgázók hasonló tartalmú képekről beszélnek egymásnak (monológok), majd közösen oldanak meg feladatokat a képeik alapján (párbeszéd).

Mindkét vizsgarész esetében szükség van egy asztali számítógépre, vagy laptopra, illetve egy másodlagos eszközre (okostelefonra / tabletre). A vizsga során a vizsgázókról felvétel készül. Az eszközök technikai feltételei lejjebb találhatók.

 JELENTKEZÉSHEZ  KATTINTSON IDE 

Díjmentes felkészülés online nyelvvizsgára

Az online nyelvvizsgázókat díjmentes, online felkészítő anyagokkal segítjük.

 • Angol nyelvvizsgázóink számára díjmentesen rendelkezésre bocsájtjuk e-COURSE oktatás támogató rendszerünket B1 alapfok, B2 középfok és C1 felsőfok nyelvvizsga esetén, mellyel korlátlan számú gyakorlóteszt tölthető ki, ezt a rendszer automatikusan kijavítja.

 • Német nyelvvizsgára jelentkezőknek felkészítő feladatsorokat küldünk.

 • Díjmentes online szóbeli konzultációkat biztosítunk nyelvtanárainkkal a vizsga előtt

További segítség a felkészüléshez

Időpontok - angol nyelvvizsga és német nyelvvizsga

Nyelvvizsgákat nagyjából másfél havonta tartunk általában pénteki, vagy szombati napokon. Az írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát ugyanazon a napon rendezzük, így komplex vizsgára jelentkezett  vizsgázóinknak lehetősége van egy nap alatt levizsgázni.

A vizsgákra online lehet jelentkezni, személyes ügyintézésre nincs szükség. Ügyfélszolgálatunk telefonon és személyesen is rendelkezésre áll. (Egészségügyi veszélyhelyzet esetén a személyes félfogadás minden esetben szünetel.)

 VIZSGAIDŐPONTOK ÉS JELENTKEZÉS 

Vizsgadíjak - Ingyenes a nyelvvizsga?

A 35. életévüket még be nem töltött nyelvvizsgázók, valamint minden csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesültek visszaigényelhetik az első sikeres nyelvvizsgájuk díját a magyar államtól, tehát számukra az online nyelvvizsga is lényegében díjmentes. Az állami támogatásról részletesen: http://nyelvvizsgadij.ujnemzedek.hu/jogosult-vagyok

A jelentkezéskor befizetendő árakat az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze.

 

Vizsgadíjak

komplex

csak írásbeli

csak szóbeli

A2 - belépőfokú nyelvvizsga díja

21 000 Ft

11 000 Ft

11 000 Ft

B1 - alapfokú nyelvvizsga díja

26 000 Ft

16 000 Ft

16 000 Ft

B2 - középfokú nyelvvizsga díja

29 000 Ft

19 000 Ft

19 000 Ft

C1 - felsőfokú nyelvvizsga díja

32 000 Ft

22 000 Ft

22 000 Ft

 

 ONLINE JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA 

Javítási idő / Eredményközlés

A vizsgafeladatok javítás anonim módon történik, a feladatokban személyes adatot feltüntetni tilos. A vizsgadolgozatok javítása maximum 7 munkanapot vesz igénybe, ezt követően a vizsgázó kérhet egy ideiglenes igazolást a vizsga sikerességéről. Az állam az eredményközlést követő 30 munkanap alatt állítja ki a vizsgabizonyítványt.

Online nyelvvizsga hitelessége

Az iXam angol és német nyelvű államilag elismert nyelvvizsgáit sikeresen teljesítők államilag elismert nyelvvizsgabizonyítványt kapnak. Ez a bizonyítvány az offline vizsgabizonyítvánnyal egyenértékű, így az online nyelvvizsgán szerzett bizonyítvány elfogadásra kerül a felsőoktatási felvételin és a diplomaszerzéshez is.

A vizsga során a vizsgázó számítógépén és annak webkameráján keresztül figyeljük a vizsgázó minden tevékenységét, fejlett szoftverünk és felügyelőink ki tudják szűrni a szoftveres, hardveres vagy emberi csalásokat.

Mindezen felül a vizsgázó mobiltelefonját másodlagos kameraként használva ellenőrizzük a számítógép webkamerájának holtterét is.

Technikai feltételek

Az online vizsga letételéhez minden esetben szükség van az alábbi eszközökre (ezeket a vizsgázónak kell biztosítania):

 • megbízható, stabil internetelérés az elsődleges és másodlagos eszközön (minimum: 30/10 Mbps)

 • elsődleges eszköz: asztali számítógép vagy laptop

  • képernyőfelbontás: legalább 1024x768 pixel, ajánlott 1366x768 vagy nagyobb

  • csatlakoztatott kijelzők száma: 1 db

  • csatlakoztatott billentyűzet és preferált mutatóeszközök száma 1-1 db

  • beépített vagy különálló webkamera száma 1 db: legalább 640x480 pixeles felbontás, mely a vizsga időtartama alatt bekapcsolva kell, hogy legyen

  • beépített vagy különálló mikrofon és hangszóró, vagy vezetékes headset száma 1 db (vezeték nélküli fülhallgató nem megengedett)

 • Operációs rendszer: Microsoft Windows 10, 14393-as build

  • Előzetes egyeztetés szükséges az alábbi operációs rendszerek esetén: Windows 7

 • Telepített iXam vizsgaalkalmazás

  • A letöltéshez szükséges linket emailben küldjük, a vizsga előtti napokban kötelező a műszaki teszt

 • Telepített Microsoft Teams alkalmazás

  • A letöltéshez szükséges linket emailben küldjük, amennyiben korábban telepítve volt, ki kell jelentkezni a saját, vagy iskolai/munkahelyi fiókokból, ezt tesztelni is szükséges a szóbeli konzultációk során

 • Chrome / Edge böngésző legújabb verziója

 • másodlagos eszköz: okostelefon vagy tablet

  • működő, jó minőségű kamera

  • működő, jó minőségű mikrofon

  • operációs rendszer: legalább iOS 11, vagy legalább Android OS 5,0

 • Telepített Microsoft Teams alkalmazás

  • Letölteni az AppStoreból, illetve a GooglePlay áruházból lehet

  • Amennyiben korábban telepítve volt, ki kell jelentkezni a saját, vagy iskolai/munkahelyi fiókokból, ezt tesztelni is szükséges a szóbeli konzultációk során

 • Valamilyen, akár házilag készített állvány, tartó, vagy támasz, melynek segítségével oldalról figyelhető a vizsgázó a telefon kamerájával

A vizsgázás alatt más program nem futhat az eszközökön (az operációs rendszer alapvető szolgáltatásait leszámítva, amibe nem tartozik bele a távoli elérést és a kép rögzítését támogató programok). Virtuális gépben történő vizsgázás nem megengedett, a vizsgázó kizárásra kerül.

 JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA 

Részletes információk

A vizsgaszabályzat megtekinthető weboldalunkon IDE kattintva.

 

 

 

Online nyelvvizsga - angol nyelv német nyelv - középfok - felsőfok - B2 - C1 - ingyen nyelvvizsga - államilag elismert nyelvvizsga