Üdvözöljük az első hazai fejlesztésű, számítógépen letehető angol és német nyelvvizsga, a TIT-iXam nyelvvizsga honlapján.

A Magyarországon fejlesztett vizsgák között a TIT-iXam nyújt először lehetőséget azoknak a vizsgázni vágyóknak, akik a digitális kommunikációban otthonosan mozognak, talán biztonságosabban, mint a papíralapú vizsgázás területén. A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.

Ugyanakkor a szóbeli vizsga beszédkészséget mérő része – más számítógéppel adminisztrált vizsgarendszerek gyakorlatától eltérően, – valóságos belső egyensúlyra épül, mind az interperszonális helyzeteket (vizsgázó-vizsgáztató, vizsgázó-vizsgázó), mind a szóbeli feladatok formáját (monológ, párbeszéd) tekintve. Filozófiánk, hogy a beszédkészség hiteles mérése élő vizsgán történjen.


100%

Magyar fejlesztés

A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.


⚖

Az egyensúlyra törekedtünk

Egy rendszerben egyensúlyban működik a digitális és az interperszonális kommunikáció!

Elérhető a vizsgával egyenértékű papíralapú változat is.

Ezt a választási lehetőséget azon vizsgázni szándékozóknak készítettük, akiknek ez a forma nyújt nagyobb biztonságot, mert nem használják a számítógépeket napi szinten.2019

-től

14

városban

4

szinten

2

vizsganyelv

 

Történetünk

Tíz éve született a praktikus ötlet, ha számítógépen használjuk nyelvtudásunk nagy részét, miért nem mérhetjük nyelvtudásunkat számítógépen? A TIT 2009-ben legrégebbi partnerét kereste meg ezzel az ötlettel, sajnos sikertelenül. Ezután a TIT saját, nagy tapasztattal rendelkező vizsgáztatóira, tanáraira, informatikus fejlesztőire támaszkodott. Eredményesen.

Az első számítógépre készült nyelvvizsga feladatsorokat ismert nyelvkönyv szerzők: Kalotáné dr. Németh Ágnes, dr. Péri Márton, Nagy Zsuzsanna Judit, Tóth lászló, Vidó Ildikó alkották.

A technikai fejlesztést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információtechnológiai Karának kutatói végezték, majd 2012 és 2014 között egy Európai Uniós GOP projekt keretében a Budapesti Műszaki Egyetem informatikus kutatói is bekapcsolódtak a fejlesztésekbe.

2011 és 2017 között az akkreditáló hatóság négy fordulóban utasította el az államilag elismert nyelvvizsga minősítés kiadását. 2018. április óta államilag elismert hazánkban az TIT-iXam nyelvvizsga.

Köszönet minden szakmai és adminisztratív közreműködőnek és kollégának, hogy segített megalkotni Magyarország első, hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgáját. A jövő nemzedék számára.

 
 

Vélemény rólunk

Komplex vizsgát követően néhány véletlenszerűen kiválasztott vizsgázó véleménye alapján az alábbi klippet készítettük, melyben hasznos tapasztalataikat osztják meg velünk és leendő vizsgázóinkkal.

Sajtó

Több tudósítás és magazinműsor is készült új, számítógéppel kitölthető nyelvvizsgánkról. Ezek közül összegyűjtöttünk néhány online is elérhető riportot:

 

Kaposvár TV