fbpx

Rólunk

Üdvözöljük az első hazai fejlesztésű, számítógépen letehető angol nyelvvizsga, a TIT-iXam nyelvvizsga honlapján.

A Magyarországon fejlesztett vizsgák között a TIT-iXam nyújt először lehetőséget azoknak a vizsgázni vágyóknak, akik a digitális kommunikációban otthonosan mozognak, talán biztonságosabban, mint a papíralapú vizsgázás területén. A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.

Ugyanakkor a szóbeli vizsga beszédkészséget mérő része – más számítógéppel adminisztrált vizsgarendszerek gyakorlatától eltérően, – valóságos belső egyensúlyra épül, mind az interperszonális helyzeteket (vizsgázó-vizsgáztató, vizsgázó-vizsgázó), mind a szóbeli feladatok formáját (monológ, párbeszéd) tekintve. Filozófiánk, hogy a beszédkészség hiteles mérése élő vizsgán történjen.


100%

Magyar fejlesztés

A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.


Az egyensúlyra törekedtünk

Egy rendszerben egyensúlyban működik a digitális és az interperszonális kommunikáció!

Elérhető a vizsgával egyenértékű papíralapú változat is.

Ezt a választási lehetőséget azon vizsgázni szándékozóknak készítettük, akiknek ez a forma nyújt nagyobb biztonságot, mert nem használják a számítógépeket napi szinten.2019

-től

11

városban

4

szinten

1

vizsganyelv

 

Történetünk

Tíz éve született a praktikus ötlet, ha számítógépen használjuk nyelvtudásunk nagy részét, miért nem mérhetjük nyelvtudásunkat számítógépen? A TIT 2009-ben legrégebbi partnerét kereste meg ezzel az ötlettel, sajnos sikertelenül. Ezután a TIT saját, nagy tapasztattal rendelkező vizsgáztatóira, tanáraira, informatikus fejlesztőire támaszkodott. Eredményesen.

Az első számítógépre készült nyelvvizsga feladatsorokat ismert nyelvkönyv szerzők: Kalotáné dr. Németh Ágnes, dr. Péri Márton, Nagy Zsuzsanna Judit, Tóth László, Vidó Ildikó alkották.

A technikai fejlesztést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információtechnológiai Karának kutatói végezték, majd 2012 és 2014 között egy Európai Uniós GOP projekt keretében a Budapesti Műszaki Egyetem informatikus kutatói is bekapcsolódtak a fejlesztésekbe.

2011 és 2017 között az akkreditáló hatóság négy fordulóban utasította el az államilag elismert nyelvvizsga minősítés kiadását. 2018. április óta államilag elismert hazánkban az TIT-iXam nyelvvizsga.

Köszönet minden szakmai és adminisztratív közreműködőnek és kollégának, hogy segített megalkotni Magyarország első, hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgáját. A jövő nemzedék számára.

 

Ne habozzon!

Csatlakozzon ön is a sikeres iXam
nyelvvizsgával rendelkezők táborához!