A sajátgépes vizsgaformátum leírása

 

A vizsgázók a vizsgára történő jelentkezéskor választhatják ki a sajátgépes számítógépes vizsgaformátumú nyelvvizsgát.

Az akkreditált vizsgahelyszíneken található termekben biztosítva van a folyamatos és jó minőségű internetelérés, és lehetőség van áramfelvételre, ahol a vizsgázók a magukkal hozott laptop eszközeiket csatlakoztatni tudják.

A vizsgázók a saját eszközükön a vizsgaközpont által biztosított zárt rendszerű online vizsgaalkalmazást futtatják. A vizsgaalkalmazás letilt számos képernyőrögzítő, távvezérlő, böngésző alkalmazást, valamint a virtuális gép használatát.

A vizsgázó saját eszközének képernyőátmérője legalább 15" legyen, rendelkeznie kell saját billentyűzettel és egérrel, valamint a hallott szövegértés vizsgához saját vezetékes fülhallgatóval és akkumulátor töltővel. A vizsga teljes ideje alatt a vizsgázónak a saját eszközét saját töltőre kell csatlakoztatni.

A vizsgaközpont megbízott felügyelője a vizsga megkezdése előtt a helyi informatikus közreműködésével ellenőrzi a vizsgázó eszközeinek és a telepített alkalmazásnak a megfelelősségét.

 

A sajátgépes vizsga lebonyolítása megegyezik a számítógépes formátumú nyelvvizsga lebonyolításával.

A vizsgadolgozatok javítása, értékelése szintén ugyanúgy valósul meg, mint a papír alapú, a számítógépes vagy online nyelvvizsgák esetében.

Eredményeket a vizsgázók a többi formátumú vizsga eredményével együtt nézhetik meg saját felhasználói fiókjukba történő belépés után a vizsga után 7 napon belül.

A sajátgépes vizsgán részt vevőknek a megtekintés és a felülvizsgálat is ugyanabban a formában valósul meg, mint a papír alapú és számítógépes formátumú vizsgázóknak.